Piatra naturala la exterior

Home » Portofoliu » Portofoliu » Piatra naturala la exterior

In ultimii ani, unul dintre cele mai apreciate si raspandite materiale de finisaje in lucrarile de amenajare este piatra naturala decorativa. Aceasta poate fi folosita atat in decorarea interioarelor cat si in placarea exterioara a casei, iar multitudinea de culori, dimensiuni si texturi fac din piatra naturala un material de finisare excelent pentru diverse stiluri de amenajare, de la clasic la modern si de la rustic la sofisticat.

Finisaje exterioare

Piatra naturala folosita la amenajarea fatadelor cladirilor poate fi de mai multe tipuri; dintre acestea se remarca rocile vulcanice precum granitul, sau cele sedimentare, cu o duritate mai redusa, cum ar fi gresia naturala si calcarul. Suprafetele placate cu piatra naturala se considera a fi mai rezistente decat caramida si mult mai estetice. Totusi, o piatra neimpermeabilizata care intra in contact cu apa (ploaie, stropire accidentala, spalare), o absoarbe intr-o mai mica sau mai mare masura, in functie de tipul de roca. In momentul in care absoarbe apa, piatra isi modifica culoarea (in general, se inchide), pastrand aspectul modificat pana la uscarea completa. Cat timp piatra este partial uscata, zonele inca ude apar ca niste pete mai inchise pe suprafata uscata.

20150618_174441 3p

Oricare ar fi tipul de piatra pe care l-ati ales pentru amenajarea casei sau gradinii (marmura, granit, travertin sau piatra naturala), este important sa cunoasteti modul in care o puteti proteja pe termen lung. O solutie mai mult decat necesara o reprezinta impermeabilizarea, un tratament chimico-mecanic, in urma caruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau partial, la apa (respectiv,uleiuri), in functie de cantitatea si tipul de impermeabilizant folosit.

Cum facem impermeabilizarea pietrei?

Foarte simplu. Urmam cativa pasi:
1. Se spala foarte bine suprafata cu un detergent special pentru piatra.
2. Se clateste bine si se lasa la uscat.
3. Se aplica impermeabilizantul prin pensulare sau pulverizare. In functie de materialul tratat, este posibil sa fie necesare mai multe aplicari succesive, pana cand piatra nu mai absoarbe deloc substanta impermeabilizanta. Apoi, se inlatura surplusul ramas neabsorbit.

Aceasta operatiune se poate executa pe orice tip de piatra, fie ca e vorba de suprafete orizontale sau verticale, montate la interior sau la exterior. Este un tratament usor de executat si ieftin, care previne patarea pietrei.

Share

Comments are closed.

PIATRA NATURALA DE DOBROGEA in diverse nuante de bej, piatra naturala dobrogea, piatra decorativa, semineu,
amenajari gradini, travertin, piatra rustica, elemente decorative, calcar, balustrii, ancadramente, tencuiala decorativa, tapet,
glafuri, amenajari, amenajari exterioare, trepte, piatra naturala calitate pret, bej-verzui si caramiziu, pentru placat
interior si exterior, pavat alei, placat garduri, trepte, fantani arteziene, amenajari peisagistice.
Webdesign by vvm