Piatra naturala – gresia calcaroasa

Home » Portofoliu » Piatra naturala – gresia calcaroasa

Piatra a fost întotdeauna privita ca simbol al durabilitatii constructiei. Într-adevăr, piatra are calităti nenumărate atât tehnice cât si estetice. Frumusetea, rezistenta si autenticitatea sa, sunt doar câteva dintre multe avantaje ale acestui material.

Piatra naturală oferă oricărei clădiri un stil unic, incomparabil şi un aspect rafinat. O casa cu finisaje cu piatră, întotdeauna iese în evidenţă într-un ansamblu rezidential.

Cei mai multi oameni asociază piatra naturala cu amenajarile in aer liber.

passage By Aytac Architects 10672183_823353751038345_1851912539157588386_n

Cu toate acestea, piatra naturala se regaseste din ce in ce mai mult in finisajele interioare.

archpart.com85902-1633101

Produse din piatra naturala sunt mai durabile decât multe produse artificiale, de multe ori de durată de zeci de ani, cu foarte putină întretinere. Utilizand piatră naturală nu există temeri cu privire la expunerea la substante chimice nocive in casa sau eliberarea acestora în mediu inconjurator. De ce să investesti timp si bani într-o imitatie? Piatra naturala este un lucru real pe care produsele artificiale încerca să il imite.

Placarea faţadelor cu gresie naturala, realizată profesional, nu numai că va îmbunătăţi aspectul exterior al casei, dar de asemenea, va soluţiona multe probleme practice. Datorită proprietăţilor sale fizice şi chimice, această piatră este ideală pentru amenajarea exterioara a caselor.
În vară, gresia naturala protejează clădirea de razele soarelui, menţinînd o răcoare plăcută în interior, iar toamna, protejează casa împotriva ploii şi lapoviţei. Gresia naturală este un material rezistent la îngheţuri, nu se teme de gerurile iernii şi de vanturi puternice.

Gama culorilor a gresiei naturale este destul de variată. În natură exista gresia gri, verde, roşie, galbenă şi maro. Cu un tratament termic al pietrei, poate fi obţinută o culoare originală roz. Combinaţia abilă a mai multor culori poate creşte vizual sau micşora volumul clădirii căptuşite, sublinia anumite elemente şi ascunde defectele.

Michael-and-Alexandra-Misczynski-Veranda-John-Coolidge-13

Toate tipurile de gresie, se combină perfect cu stilul minimalist contemporan al peisajelor urbane, interiorul pseudo-vechi de lux şi designul exterior al caselor de ţară, oferind oricărei imagini un colorit natural deosebit.
Cea mai bună opţiune pentru construcţii, este acoperirea faţadelor şi a soclurilor cu gresie de culoare galben-bej. Piatra de această culoare este ideală pentru utilizare într-un ansamblu cu elementele decorative ale clădirii de culoare similară.

Gresia poate fi „ruptă”, tăiată, tăiată cu junghi, zdrobită, stratificată, cu marginile prelucrate şi cioplite – aceste opţiuni de tratament al pietrei sunt limitate doar de fantezia şi măiestria decoratorilor.

Share

Comments are closed.

PIATRA NATURALA DE DOBROGEA in diverse nuante de bej, piatra naturala dobrogea, piatra decorativa, semineu,
amenajari gradini, travertin, piatra rustica, elemente decorative, calcar, balustrii, ancadramente, tencuiala decorativa, tapet,
glafuri, amenajari, amenajari exterioare, trepte, piatra naturala calitate pret, bej-verzui si caramiziu, pentru placat
interior si exterior, pavat alei, placat garduri, trepte, fantani arteziene, amenajari peisagistice.
Webdesign by vvm